Opasongelma

Perjantaina minulla piti olla juoksutreenit. Ei ollut, koska opas venäytti jalkansa. Tänään minun piti käydä kisoissa juoksemassa 60 metriä. En käykään, koska toinen mahdollinen kisaopas (venäytti jalkansa) oli sopinut jo kauan sitten muuta menoa ja toiselle oli tulossa vieraita (eikä se kuulemma enää pysy vauhdissani).

Minulla on tällä hetkellä kolme opasta, jotka voivat juosta kanssani. Jokaista leiriä varten käyn läpi tämän kolmen ringin (ja toivon, että edes joku pääsisi). Jokaista juoksukisaa varten kysyn kahdelta (se kolmas ei vielä ole kisavaihtoehto, mutta ehkä joskus), joista toinen alkaa siis jo olla liian hidas. Kunnon pikajuoksutreenejä varten on tällä hetkellä yksi vaihtoehto, koska toinen asuu Tampereella ja kolmas ei (vielä) omista piikkareita. Kun tämä yksi sitten sairastuu tai venäyttää jalkansa, jää minunkin treenit tekemättä.

En voi koskaan tietää etukäteen, saanko oikeasti ketään kanssani leirille, kisoihin tai treenaamaan. Harjoitusmääräni ja –aikani riippuvat hyvin paljon muiden aikatauluista. En pysty tekemään mitään lajitreeniä itsenäisesti. Ainoat itsenäiset vaihtoehdot ovat oikeastaan kotona tehtävä lihaskunto, kuntopyöräily ja vesijuoksu (uimahallissa, jossa osaan liikkua).

Toisinaan on hyvin raivostuttavaa, miten muista riippuvaista harjoitteluni onkaan. Ehkä minun pitäisi vain kasvattaa tätä mahdollisten oppaiden valikoimaa niin, että taatusti löytyisi aina joku. Tai sitten pitäisi löytää joku, joka valmentajani tavoin oikeasti sitoutuisi urheilemaan kanssani, ainakin Rioon saakka. Sillä myöskään oppaiden jatkuva vaihtuvuus ei ole kovin hyväksi treenaamiselle. Kuten ei sekään, että kisoja ja leirejä jää väliin, kun ei vaan saanut opasta mukaan.

Mutta mistä saada ihminen, joka pystyisi sitoutumaan kolmeksi ja puoleksi vuodeksi?

Vaikka minulla olisikin sitoutunut opas, pitäisi olla myös niitä varavaihtoehtoja sairastumisten ja loukkaantumisten varalle.

Eikä kuka tahansa tallaaja kävisi oppaaksi. Juoksussa sen on oltava riittävän nopea (mieluiten vielä vähän nopeampi kuin minä) ja erityisesti pituushypyssä minun on pystyttävä luottamaan oppaaseen. Juosta voin kenen tahansa nopsajalkaisen kanssa koska tahansa, mutta pituus vaatii tietyn luottamussuhteen ja vähän harjaantumista. Siinä lajissa olen niin täysin riippuvainen oppaasta. Minun pitää pystyä luottamaan siihen, että hän oikeasti asettaa minut oikeaan vauhdinottokohtaan ja osaa sanoa vasemman ja oikean oikein, kun näytän, mihin suuntaan olisin lähtemässä.

Ei kai auta kuin painia saman ongelman kanssa ikuisesti ja koettaa haalia riittävän isoa rinkiä ihmisiä harjoitteluni ympärille.

Mainokset

Tietoja Ronja

Intohimoinen saavutettavuuden puolestapuhuja, jonka tavoitteena on saada digitaalisesta maailmasta jokaiselle toimiva ympäristö. Digitaalisen maailmanparannuksen lomassa urheilen tosissani ja vähemmän tosissani.
Kategoria(t): Ei kategoriaa Avainsana(t): , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s