Penikoita ja auringonpalvontaa

Vanha tuttu penikkakipu tuli taas kylään. Osasinkin sitä jo vähän odotella. Taitaa olla niin, ettei leiriä ilman kipeitä penikoita (vai oliko minulla viime leirillä penikat kipeänä? En enää muista).

Tilanne ei ole kuitenkaan nyt niin paha kuin se on ollut. Vaikka jalkani tuntuvat edelleen olevan kovin herkkää sorttia, jos pitää peräkkäisinä päivinä enemmän juosta, kehitystä on ehkä tapahtunut.

Vähän heikommin meni oppaaltani (en osaa päättää, puhunko oppaasta vai veljestä, mutta täällä se on kuitenkin enemmän oppaan roolissa, joten menköön näin). Tiistaina juostiin 150 metrin vetoja ja jo alkuverkan jälkeen meillä molemmilla vähän alkoi penikat ilmoittelemaan. Minulla tilanne aina helpottui palautusten välissä, mutta veljen (oho) jalat eivät oikein palautuneet. Lopputreenistä taisi olla kipeänä vähän muutkin osat jaloista kuin penikat. Vedettiin kuitenkin treeni loppuun asti ja pystyttiin vielä polkemaan takaisin hotellillekin. Fyssari hieroi veljen jalat ja iltapäivällä tein vain lihaskuntoa, joten siihen ei opasta tarvittu. Alun perin piti olla vähän hyppelyä myös, mutta oli ehkä minunkin jaloille hyväksi, että jätettiin väliin.

Eilen aamusta harjoiteltiin nopeutta; lyhyempiä avaavia vetoja ja telinelähtöjä. Pari avaavaa juoksin oppaan kanssa, mutta sitten oppaan penikat olivat niinjumissa, että lopuksi kirmailin vain yksin nurmikentällä (sitä harrastan aika usein näinulkosalla). Ensimmäinen telinelähtö juostiin yhdessä, mutta sen jälkeen opasveli kiemurteli kivusta maassa. Pari lähtöä minä otin vielä perään yksin (juoksin vinoon), mutta sitten omatkin penikat juilivat niin pahasti, että vähän suunniteltua lyhyemmäksi se treeni jäi.

Iltapäiväksi ajateltu voimaharjoitus korvattiin sitten hotellin altaassa lillumisella (meillä oli kisa, kumpi sukeltaa pidemmälle yhdellä ponkaisulla reunasta… Hävisin pahasti) ja jalkojen hieronnalla. Ensin hierottiin oppaan jalat ja hän sai lopuksi jalkoihinsa lämmittävää geeliä. Sitten oli minun vuoroni ja kun hieronta läheni loppuaan ja purkista otettiin jotain, odotin ihanan lämmittävää tunnetta – sainkin kylmägeeliä! Mikä pettymys.

Eilen se kai myös oli (tahtoo mennä päivät sekaisin), kun minua haastateltiin Yleisurheilu-lehteen. En tainnut onnistua sanomaan mitään kovin hölmöä.

Tänään jalat ovat olleet jo paljon paremmat. Pikkuisen portaita alas kävellessä tuntee, että kyllä penikat ovat rasittuneet, mutta ei kuitenkaan mitään suurempaa ongelmaa. Hyvä niin, eivät ainakaan jalat haitanneet lepopäivän viettämistä.

Ja sitä lepopäivää on sitten vietetty huolella. Ulkona olen tänään ollut tunti tolkulla. Ensin pyöräiltiin keskustaan, kierreltiin kävelykadulla ja piipahdettiin parissa putiikissa. Sitten poljettiin takaisin hotellialueelle ja suunnattiin rantaan toisen pituushyppääjän ja hänen opasvalmentajan kanssa. Merivesi oli aluksi vähän vilpoista, mutta kyllä siihen tottui. Siinä rannalla makoillessa onnistuin polttamaan selkäni ilmeisesti aika huolella, vaikkei se edes kovin pahalta tunnu.

Myöhästyimme hotellin lounaalta, joten suuntasimme kauppaan hakemaan syötävää. Vähän heikkoa oli tarjonta tuollaisen eväslounaan suhteen, mutta banaanilla, kroissantilla ja juotavalla jogurtilla mentiin. Iltapäivä oli pelkkää hengailua jalähdettiin sitten porukalla, johon meidän hyppääjien lisäksi liittyi yksi heittäjäpoika (tai mies), läheiseen pitseriaan syömään. Valitsin pitsan pekonilla ja banaanilla, kyllä oli hyvää!

Huomenna taas tositoimiin. Aamusta hyppytreenit, joissa myös videoidaan. Voi siis olla, että tännekin joku klippi tulee.

Mainokset

Tietoja Ronja

Intohimoinen saavutettavuuden puolestapuhuja, jonka tavoitteena on saada digitaalisesta maailmasta jokaiselle toimiva ympäristö. Digitaalisen maailmanparannuksen lomassa urheilen tosissani ja vähemmän tosissani.
Kategoria(t): Leiri Avainsana(t): , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s