Lihashuoltoa ja oheisharjoittelua

Minulla on valitettavan jumiutuvat lihakset. Jos olisi rahaa, kävisin vaikka kahdesti viikossa hierojalla. Jotain pitää kuitenkin keksiä tilalle, koska ei koko ajan voi rampata hierontapöydällä.

 

Muutama viikko sitten ostin foamrollerin – tai suomeksi pilatesrullan tai putkirullan. Ah, miten ’kivaa’ onkaan rullailla reiden ulkosyrjiä auki… Mutta siitä on kuitenkin apua. Sellainen halvempi vaihtoehto kuin jatkuva hierojalla ramppaaminen. Kipeää se tekee ja pitää muistuttaa itseään rullailusta. Vielä ainakaan siitä ei ole tullut osa arkea, mutta siihen tähtään.

 

Rullan lisäksi minulla on myös pallo, jolla pystyy sitten hieromaan tarkemmin jotain alueita (kuten penikoita) ja pääsee ehkä syvemmällekin kuin rullalla. Jotenkin yleensä muistan hieroa pallolla vasta sitten, kun paikat ovat jo jumissa. Ennakoiva lihashuolto voisi myös olla ihan hyvästä. Tosin penikkani nyt tuntuvat menevän jumiin, vaikka tekisin mitä.

 

Paremman lihashuollon lisäksi lihaksistoni kaipaisi ehkä myös hieman lisää liikkuvuutta. Kehonhallinnastakaan ei olisi haittaa. Todennäköisesti pituushyppy lentäisi pidemmälle, jos keskivartalon hallinta olisi parempi. Olenpa siis koettanut keksiä itselleni jotain oheislajia, jossa pääsisin kehittämään kehonhallintaa ja liikkuvuutta. Toki sellaisia harjoitteita voi tehdä myös itsekseen salilla, mutta minä en ole kovin motivoitunut saliharjoittelusta. Tahdon tehdä jotain ”oikeasti”. Aikaa oheislajiin ei tosin olisi ehkä kuin kerran viikossa.

 

Akrobatia olisi aivan huippua. Lukiossa viimeisenä syksynäni minulla oli kuuden viikon akrobatiakurssi ja keskivartalolihakseni olivat sen lopussa varmaan paremmassa kunnossa kuin koskaan. Mutta se, onko minulla rahaa akrobatian kausimaksuihin, onkin sitten asia erikseen.

 

Helsingin yliopistolla on aikido- ja judoseurat. Niitä myös mietin. Aikidoa olen harrastanut vähän aikaa niin, että alkeiskurssi ja ensimmäinen graduointi on suoritettuna. Teoriassa voisin siis vaan mennä treeneihin. Käytännössä en kyllä varmaan muista enää mitään. Judossa pitäisi ensin käydä se alkeiskurssi, mikä vaatisi jonkin aikaa pari kertaa viikossa harjoittelua. Lajina judo olisi varmaan lähempänä sitä, mitä oikeasti yleisurheilun oheen kaipaisin. Yliopiston seuroina plussaa on alhaiset kausimaksut.

 

Katsotaan, mihin päädyn!

 

*******

 

Viime aikoina minut on saattanut bongailla paristakin eri videosta netistä. Hauskaa on, että jutut kuvattiin samoissa treeneissä. Käykää siis vilkaisemassa Inhimillisiä Uutisia –netti-tv:n juttu minusta ja Elisasta ja Pääkaupunkiseudun urheiluakatemian (Urhea) Matkalla Huipulle -Verkkolehden juttu.

 

*******

 

Vaikka tämä blogi välillä vähän hitaasti päivittyykin (taas kirjoitan Pajulahdessa leirillä… Täällä on näemmä hyvin aikaa bloggaamiseenkin), minun urheilu- ja vähän muitakin touhuja voi seurailla myös Twitterissä ja jopa Instagramiin eksyin. Yksinkertaisesti @RonjaOja löytyy molemmista.. Saa nähdä, mitä siitä minun Instragram-touhusta oikein tulee.

Mainokset

Tietoja Ronja

Intohimoinen saavutettavuuden puolestapuhuja, jonka tavoitteena on saada digitaalisesta maailmasta jokaiselle toimiva ympäristö. Digitaalisen maailmanparannuksen lomassa urheilen tosissani ja vähemmän tosissani.
Kategoria(t): Ei kategoriaa. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s