Swansea 2014, kohta alkaa toden teolla

Elämäni toiset vammaisyleisurheilun EM-kisat alkavat tänään virallisesti avajaisilla. Ensimmäiset kisatapahtumat on huomenna.

Me olemme 11 urheilijan vahvuisella joukkueella saapuneet Swanseaan lauantaina. Kisakylänä toimii Swansean yliopiston kampus. Myös urheilukenttä kai lasketaan kampukseen kuuluvaksi. Puitteet täällä ovat siis varsin mukavat, sitä voisi vaikka harkita opiskelavansa tällaisessa paikassa. Brittiläiseen tapaan maasta löytyy taktiileja, jotka kertovat portaista, ja taktiileja, jotka kertovat suojatiestä. Ainakin opiskelija-asuntolan hissi puhuu. Kahdesta hissistä tosin nyt on aika paljon ollut toinen rikki, mikä aiheuttaa hieman haasteita, kun talo on täynnä pyörätuoliurheilijoita.

Koska kisapassi kaulassa pääsee kulkemaan ilmaiseksi paikallisbusseilla, kävimme Swansean keskustankin katsastamassa. Ihan on mukavan oloinen paikka, vaikka talot kuulemma ovatkin aika rumia. Viikolla jotkut kaupat ovat auki 24h, mutta sunnuntaina jokseenkin kaikki meni kiinni klo 16. Satuimme menemään keskustaan miesten keihäsfinaalin aikaan, niinpä reissuumme kuului olennaisesti avoimen wi-fin metsästys. Loput keihäsfinaalista tuli seurattua puhelinkopin ulkopuolella, koska puhelinkoppi tarjosi myös wi-fin. Ei sentään tarvinnut kaikkien neljän sinne koppiin tunkea.

Sunnuntaina minulla oli ohjelmassa myös kilpailuluokituksen tarkistus. Näkövammaiset jaetaan kolmeen luokkaan, jotka yleisurheilussa ovat T11-13 (kirjain on lajista riippuen myös F). Mitä pienempi numero, sitä huonompi näkö. Ensimmäinen kansainvälinen luokitukseni tehtiin edellisissä EM-kisoissa, eikä sitä saa ensimmäisellä kerralla pysyvänä. Niinpä nyt kaksi vuotta myöhemmin piti käydä uudestaan. Kohdallani tuo luokitus on suhteellisen yksinkertainen tapahtuma, koska minulla ei tosiaan ole lainkaan valontajua. Aika äkkiä tämä asia todetaan, kun silmiäni osoitellaan lampulla. Niin tälläkin kertaa, ja nyt olen pysyvästi F/T11-luokassa.

Tässä parin päivän aikana on käyty myös testailemassa kaksi viikkoa sitten hajottamani nilkan kuntoa. Eilen hommasta ei teippauksesta huolimatta tullut oikein mitään, mutta tänään pisteltiin nilkkaan myös puudutusainetta. uudutuksen kanssa juoksu ja hyppy jo sitten sujuikin, vaikka ei se täysin kivutonta ollut. Kisa-adrenaliini ja suomalainen sisu hoitavat lopun. Tietysti taktiikkaan kuuluu myös se, että hyppään ensimmäisellä hypyllä riittävän pitkälle, ettei sen jälkeen tarvitse sitten enää hyppiä. Edellisissä EM-kisoissa minulla oli toinen nilkka nyrjähtänyt tämän saman kaksi viikkoa ennen kisoja, mutta se oli vapari, ei ponnistava jalka, ja siitä oli rikki vain ulkosyrjän nivelsiteet, mikä ei tuettuna aiheuttanut suoritukseen ongelmia. Nyt nivelsiteet on rikki myös sisäsyrjästä, ja se on selvästi ongelmallisempi asia, sillä sieltä tuo jalka kipeytyy tuesta huolimatta (ei tosin normi arjessa).

Huomenna tähän aikaan olen jo kentällä odottamassa hyppykisan alkua. Kilpailussa on 7 osallistujaa (viimeksi 4), joista ranking-listan mukaan 4 on 20 sentin sisällä. Ei mikään helppo kisa, siis. Omaan suoritukseeni minulla ei nyt ole oikein mitään odotuksia. Kunhan pääsen hyppäämään ja saan edes yhden onnistuneen suorituksen, olen tyytyväinen. Sataselta voin sitten odottaa enemmänkin, koska siinä tuo nilkka ei ihan niin paljon häiritse.

Kisoja voi seurata suorana netistä, http://www.swansea2014.com. Suomalaislajeja on joka päivä useampia. Minä kilpailen huomenna tiistaina pituushypyssä klo 18.10 ja keskiviikkona satasella 11.15 (molemmat Suomen aikaan). Keskiviikkona illasta on mahdollisesti myös satasen finaali.

Mainokset

Tietoja Ronja

Intohimoinen saavutettavuuden puolestapuhuja, jonka tavoitteena on saada digitaalisesta maailmasta jokaiselle toimiva ympäristö. Digitaalisen maailmanparannuksen lomassa urheilen tosissani ja vähemmän tosissani.
Kategoria(t): Ei kategoriaa. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s