Tietoja

Olen 23-vuotias (31.7.1992) yleisurheilija Helsingistä. Päälajini ovat pituushyppy ja 100m. Tähtäimenä on Rion paralympialaiset 2016. Kilpailuluokkani on T11, eli täysin sokeat.

Olen ollut syntymästäni asti näkövammainen. Kuten näkövammakin, myös urheilu on tavalla tai toisella ollut elemässäni läsnä aina. Olen ehtinyt harrastaa yleisurheilun lisäksi taitoluistelua, sukellusta, ratsastusta, sokkopingistä ja aikidoa sekä maalipalloa, jossa jonkin aikaa kuuluin myös maajoukkueeseen. Ja jos en ole jonkin tietyn lajin parissa ahkeroinut, olen muuten vain liikkunut ja lapsena käynyt parissa erilaisessa urheilukerhossa, joissa pääsi ylipäänsä liikkumaan sekä kokeilemaan eri lajeja.

Yleisurheilun pariin päädyin ensimmäisen kerran yläasteella. Silloin aktiivista harjoittelua kesti noin vuoden, kunnes kyllästyin samojen asioiden harjoittelemiseen. Kaipasin vähän vaihtelua tekemiseen! Niinpä käväisinkin aikidon puolella. Muutaman vuoden yleisurheilutauon jälkeen minut saatiin houkuteltua takaisin lajin pariin – ja se oli menoa!

Urheilun lisäksi elämääni kuuluu tällä hetkellä lähinnä opiskelu. Opiskelen Helsingin yliopistossa tietojenkäsittelytiedettä. Aloitin yliopistolla ensin suomen kielen opinnot, mutta sivuaineena aloittamani tietojenkäsittelytiede vei mukanaan niin, että vaihdoin sen pääaineekseni. Ohjelmointi on ehkä parasta maailmassa. Tulevaisuudessa eniten kiinnostaa olla mukana vaikuttamassa sovellusten, webbisivujen ja erityisesti julkisten tilojen tietotekniikkaratkaisujen saavutettavuuteen, jotta kuka tahansa kadun tallaaja erityisominaisuudestaan huolimatta pystyisi niitä käyttämään. Aiemmin elämässäni olen viettänyt aikaani paljon mm. kitaraa ja renessanssiluuttua soittaen, taikoen, näytellen ja käsitöiden parissa. Kaikkeen tähän palaan aina aika-ajoin, kun vain ehdin.

Mainokset

Yksi vastaus artikkeliin: Tietoja

  1. Tiina KIvisaari sanoo:

    Mahtavaa Ronja! Kiitos kirjoituksesta! Zemppiä ja kuulumisiin!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s